Het familiebedrijf Homé Hout BV is in het jaartal 1977 opgericht. We bestaan nu al 40 JAAR! Homé Hout BV, gevestigd in Tiel (Gelderland), is dé importeur en exporteur van massief loofhout afkomstig uit Europa, Amerika, Afrika en Azië. Hoewel wij ons in het bijzonder richten op massief loofhout, handelen wij ook in wat naaldhout, steigerhout, verlijmde bladen, terrasdelen en verschillende houtproducten. 

Ons kantoor en opslag zijn gevestigd in Tiel. De houtloodsen van zo'n 9.000 m2 zijn afgesloten en overdekt, zodat het hout in een optimale conditionering wordt opgeslagen.

Door zich de afgelopen 40 jaar te richten op directe contacten met de verschillende zagerijen heeft Homé Hout een voorraadbestand opgebouwd van circa 10.000 m3 met de beste kwaliteiten verkrijgbaar per houtsoort.

Door de inkoop van grotere hoeveelheden kunnen wij bovendien aanbieden: hoge kwaliteiten tegen zeer scherpe prijzen.

Een specialiteit is het aanbieden van de verschillende houtsoorten in vaste breedtes en keurmerken. 

Door het kopen van vaste breedtes vermindert de verbruiker het afvalpercentage. Niet alleen kan de verbruiker hiermee de kostprijs van het eindproduct verlagen, ook wordt het steeds belangrijker om verantwoord om te gaan met een natuurlijke grondstof als hout.

Door deze verantwoorde omgang met hout, de scherpe prijsstelling en de direct beschikbare grote houtvoorraad mag Homé Hout tot haar klantenkring rekenen: een groot aantal zakelijke klanten en particulieren in Nederland en overige Europese landen.

Homé Hout BV is een voorraadhoudende importeur en exporteur van massief loofhout.

Houtsoorten waarin wij gespecialiseerd zijn o.a: 

Eiken - Europees / Amerikaans wit en rood

Beuken - licht gestoomd / ongestoomd 

Essen - Europees / Amerikaans 

Noten - Kersen - Hard Maple 

Yellow Poplar (Tulpenboom hout) 

Een aantal Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse houtsoorten met name voor vloeren en traphout