Botanische naam :Celtis Occidentalis
Gewicht :600 kg/m3
Groeigebied : Oost-Amerika 

 

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Hackberry is een relatief onbekende hardhoutsoort. Het wordt ook wel Sugarberry genoemd. De bomen groeien voornamelijk in de bossen in de centrale en zuidelijke staten van de VS. Het hout van de Hackberry kan gekenmerkt worden als redelijk hard en zwaar hout met een goede buigsterkte en een hoge schokbestendigheid. Het kernhout van Hackberry is lichtbruin tot grijs en het brede spinthout is lichtgeel van kleur. Amerikaans Hackberry is beoordeeld als niet-duurzaam op het gebied van rotten, verkleuring en insecten. Houtbewerkingen leveren over het algemeen goede resultaten op, ondanks dat het taai, sterk en redelijk hard hout is. 

Hackberry wordt gebruikt voor meubels en keukenkasten, binnenschrijnwerk, deuren en lijstwerk. Het wordt ook gebruikt als vervanging van Amerikaans Essen, alhoewel Hackberry zich in de lagere prijsklassen bevindt.

Wist u dat?
* Hackberry toont op anatomisch gebied veel overeenkomsten met Amerikaans Essen, hoewel het eigenlijk dichter bij de Elm (Ulmuss ssp.) staat. 

 

Voorraad

Hackberry (Bekantrecht - KD)
Ca. lengtes 120 t/m 400 cm. Vallende breedtes.
Diktes: 33 mm  
 

Sfeerimpressies

Klik op de foto om te vergroten. Bek. Amerikaans Hackberry - KD (© Homé Hout, 2023)