Botanische naam :Dipteryx Odorata
*Gewicht (kg/m3) :1050 kg/m3
Groeigebied : Zuid-Amerika 

 

Het gewicht van 1050 kg/mis gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Het kernhout van Cumaru varieert van geelbruin tot roodbruin. Vaak is het een combinatie tussen beiden kleuren Cumaru die aangeboden wordt.Beiden zijn zeer duurzaam, hoewel rode Cumaru wel iets minder. Het spint is duidelijk te onderscheiden van de kern vanwege zijn lichtgele kleur. Cumaru behoort zonder twijfel tot de hardste en zwaarste houtsoorten ter wereld. Het wordt vooral gebruikt voor buitenconstructies.

Wist u dat?
* De zaden van Cumaru als smaakvervanger van vanille worden gebruikt? Dit is overigens ook goed te ruiken aan het hout.
 
Lees hier meer over ons aanbod Cumaru 4-zijdig geschaafd.
 

Voorraad

Afmetingen - Cumaru - Bekantrecht - KD 

Afmetingen (dxb)
21 x 145 mm
27 x 80 mm
27 x 205 mm
*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag.Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.
 

Afmetingen - Cumaru - 4-zijdig geschaafd

Afmetingen (dxb)
21 x 145 mm
*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag. Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.
 
Sfeerimpressies
Vlonderplanken Cumaru. Zonder profiel, zonder groeven. Gedeeltelijk bewerkt met olie om het verschil te kunnen zien. (Homé Hout BV, 2023)