Iroko (Homé Hout, 2023)
Iroko (Homé Hout, 2023)
Botanische naam :Milicia ssp.
Gewicht :650 kg/m3
Groeigebied : Afrika

 

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. De botanische naam van Iroko is Milicia ssp. (Milicia Excelsa en Milicia Regia). Aangezien Iroko wordt beschreven als duurzaam en sterk hout dat weinig werkt, is het ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het vers gezaagde kernhout heeft een gele kleur, soms voorzien van donkerbruine delen, die na verloop van tijd verandert in donker- of goudbruin. Het lichtgekleurde spint is duidelijk te onderscheiden van het kernhout. Iroko heeft te maken met het natuurlijke gebrek genaamd drukhout of reactiehout. Het heeft dus een sterke neiging om te vervormen. De kwaliteit hangt veel af van de herkomst en dus ook van de leverancier van het hout. Bewerken is goed te doen mits er geen kalkachtige insluitsels in de stam aanwezig zijn. 

Wist u dat?
*Iroko wordt vaak misleidend benoemd als een soort teak, omdat het qua stabiliteit, duurzaamheid en uiterlijk vergelijkbaar is met Iroko. 
 

Voorraad  - bek. Iroko - KD

*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag. Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.
 
Kwaliteiten
FAS
Diktes in mm
27 / 40 / 52 / 65 / 80
Breedtes in mm
Vaste breedtes
Vallende breedtes

 

Sfeerimpressies

Bek. Iroko - KD, klik op de afbeelding om te vergroten (© Homé Hout, 2023)