Botanische naam : Acer Saccharum
Gewicht : 700 kg/m3
Groeigebied :  Oostelijk Noord-Amerika

 

Klik hier voor de houtafmetingen in onze voorraad. Eventueel meer verkrijgbaar op aanvoer.

 

Kleur

De kleur van het kernhout varieert, afhankelijk van het groeigebied, in bruin of heel lichtgrijsachtig bruin met soms donkere minerale strepen. Daarentegen heeft het spint een wit(gele) kleur, soms enigszins roodbruin getint. 

Eigenschappen

Hard, zwaar en sterk, zeer schokbestendig en slijtvast; soms wat groengrijsachtige streepjes

Structuur

Dichte, gelijkmatige structuur

Het hout

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. In de houthandel maakt men meestal gebruik van het kernhout van Hard Maple. Hard Maple biedt weinig weerstand tegen rotten en insecten. Tevens is het gemakkelijk te bewerken, hoewel Soft Maple nog makkelijker te bewerken is.

 

Wist u dat?

Birdseye Maple is een veel voorkomend begrip wanneer er gesproken wordt over Hard Maple. Het betekent dat er onevenredig in het hout veel kleine knoesten zitten, ontstaan door kleine takken die in de zomer groeien en 's winters afvriezen. Bovendien kan er eenzijdige bruin verkleuring voorkomen.

Hard Maple is in vergelijking met alle andere soorten Maple bijzonder sterk en stijf. Bovendien heeft het ook een grotere dichtheid en hardheid! 

Wanneer er alleen over de boom zelf gesproken wordt, dus niet specifiek over het hout, wordt het meestal Sugar Maple genoemd afgeleid van de Maple siroop die de boom produceert.

 

Sfeerimpressies

 

Bek. Hard Maple - KD, Prime/Export, 52 mm dik, L: 490/460 cm (© Homé Hout, 2020)