Botanische naam : Tabebuia  ssp.
Gewicht : 1050 kg/m3
Groeigebied :  Amerika  

 

 

"Er bestaan veel soorten Ipé in een groot groeigebied, waardoor niet alleen de afmetingen maar ook de houteigenschappen afwijkend kunnen zijn. De onderstaande beschrijving heeft betrekking tot Groenhart afkomstig uit Suriname. De andere houtsoorten tonen weinig verschillen hiermee, hoewel zij wel wat minder zwaar en minder sterk hout zijn"

 

Het gewicht (kg/m3) is gemeten bij een vochtpercentage van circa 12%. Het groeigebied van Ipé is Midden-Amerika en Zuid-Amerika. De botanische naam is Tabebuia ssp, voornamelijk Serratifolia. Het kernhout van Ipé is geelbruin met een groenachtige uitstraling. Opvallend zijn de lichte en donkere zones, waardoor er een mooie streeptekening ontstaat. Het is duidelijk te onderscheiden met het geelgrijze spint van 40 tot 80 millimeter breed. De structuur is vrijwel gelijkmatig dus er is geen sprake van een duidelijke tekening in het hout. Het wordt ook wel gekenmerkt als sterk, hard, elastisch en erg moeilijk te splijten hout.

Wist u dat? Surinaams Groenhart (Ipé Lapacho) zijn naam te danken heeft aan de aanwezigheid van de inhoudsstof Lapachol. Deze stof is verantwoordelijk voor de groengele strepen in het hout.

Wist u dat? Groenhart (Ipé Lapacho) onderscheiden van de overige Ipé soorten kan worden door het in aanraking te brengen met de stof Ammonia? De Lapachol kleurt hierdoor namelijk rood.

Afmetingen - Ipé - Bekantrecht

27 x 180 mm
27 x 205 mm
27 x 230 mm

 

*Ook als het houtsoort of de maat die u zoekt niet vermeld is, vernemen wij graag uw aanvraag.
Wellicht is de voorraad gewijzigd of verwachten/bewerkstelligen wij op (korte) termijn de juiste maten.